Acasă Blog Pagina 72
otetul
Oțetul alb distilat este produs la a doua fermentare a alcoolului distilat și diluat. Alcoolul provine din cereale, cartofi, porumb sau orz. Oțetul distilat este acid acetic mult mai diluat decât oțetul pe care îl folosim la mâncare. Mai slab și decât oțetul de mere. Oțetul alb distilat este practic...
vitamina d
Vitamina D este o vitamină liposolubilă ca și vitamina A, vitamina E și vitamina K. Vitaminele liposolubile sunt categoria de vitamine pe care organismul le poate stoca, poate face rezerve pe care să le folosească la nevoie. Datorită vitaminei D, organismul păstrează un nivel optim de calciu și ne menține...
Hortensii ( hydrangea ): ce varietăți sunt? - Când și cum se taie hortensiile pentru a înflori bogat? - Cum se schimbă culoarea la hortensii? - Unde se plantează hortensiile? - Cum le îngrijim? - Bine ai venit în Gradină! Cum ți-am mai spus nu ești în grădina unui...
trigliceridele
Trigliceridele sunt grăsimi. Le acumulăm din alimente, în special unt, uleiuri și alte tipuri de grăsimi pe care le consumăm. Trigliceridele mai provin și din excesul de calorii. Caloriile pe care le consumăm și de care organismul nu are nevoie imediată sunt convertite în trigliceride și depozitate în celulele...
mișcare la diabet
Antrenamentul fizic regulat ne ajută să menținem glicemia normală. Un studiu clinic recent ne îndeamnă să facem mișcare mai ales după-amiaza dacă vrem să obținem beneficii maxime. Studiul clinic apărut în Diabetes Care a inclus peste 2400 de persoane cu diabet tip 2, care au avut la încheietura mâinii un...
prunele
Prunele sunt surse de antioxidanți și vitamine, cu calorii puține. Sunt utile la persoanele cu constipație, cu osteoporoză, dar și la cele cu diabet zaharat deoarece au un indice glicemic redus și nu influențează exagerat valoarea glicemiei. Dar sunt la fel de recomandate oamenilor sănătoși care încearcă să mănânce...
nod în gât
Senzația de nod în gât (globus) este descrisă frecvent ca o senzație că mâncarea sau un corp străin s-au oprit în gât. Uneori există impresia că gâtul este blocat cu mucus și că situația se îmbunătățește dacă înghițim, tușim sau curățăm gâtul. Globusul nu este de obicei dureros, se agravează...
5 alimente care scad colesterolul
Ce este exact colesterolul? Colesterolul este în fiecare din celulele noastre, este produs de ficat și circulă în sânge. Are multe roluri pozitive, ca, de exemplu, producerea vitaminei D sau a hormonilor. Totodată colesterol se găsește și în alimente. Carnea, peștele, ouăle au colesterol. Iar acest tip de colesterol nu...
infectie urinara
O infectie urinara poate afecta orice parte a sistemului urinar: rinichi, vezica urinara și uretra. Aproximativ 40-60% din femei au cel puțin o dată în viață o infectie urinara. Infectie urinara: cum apare? Urina este un lichid steril. Bacteriile care ajung accidental în vezica urinară, cel mai frecvent E.coli, pot genera...
legume
În general, se consideră că dacă preparăm termic fructe sau legume le reducem valoarea nutritivă. Ideea se bazează pe faptul că la temperatură ridicată scade mult cantitatea de vitamina C. Nu este valabil și pentru efectul antioxidant deținut de fructe și legume și care provine din combinația de fitonutrienți. Nu...
2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă

Articole recente