Cum să folosești oțetul pentru haine perfect curate?

Oțetul alb distilat este produs la a doua fermentare a alcoolului distilat și diluat. Alcoolul provine din cereale, cartofi, porumb sau orz. Oțetul distilat este acid acetic mult mai diluat decât oțetul pe care îl folosim la mâncare. Mai slab și decât oțetul de mere.

Oțetul alb distilat este practic o soluție incoloră de acid acetic în concentrație de 4-7%. Mai este cunoscut și ca oțet pentru menaj sau oțet virgin. Și ne permite să devenim mai sustenabili, mai prietenoși cu mediul.

otetul

Cercetări recente ale epidemiologilor au demonstrat că există o legătură clară între expunerea plămânilor la contactul cu produse de curățat și apariția alergiilor. Oțetul distilat poate fi o soluție cel puțin parțială.

Oțetul pentru albirea perfectă a rufelor

otetul distilat

Acidul acetic din oțet nu afectează țesăturile. Dar este suficient de puternic pentru a dizolva reziduurile de săpun și detergent. Adăugă 1/2 cană de oțet la ciclul de limpezire și vei vedea!

Mirosul neplăcut al prosoapelor

otetul distilat

Dacă ai uitat să scoți prosoapele din mașina de spălat și observi că miros urât, înseamnă că a apărut mucegaiul chiar dacă nu-l observi. Totul se poate repara cu oțet.

Adaugă 2 căni de oțet și mai pornește un ciclu de spălare. Apoi încă un ciclu doar cu detergent.

Lenjerie moale și pufoasă

otetul distilat pentru haine

Oțetul poate înlocui cu succes soluțiile pe care le-ai utilizat până acum pentru a înmuia lenjeria și hainele. Fără să lase urme neplăcute.

Se adaugă 1/2 cană de oțet la ultimul ciclu de limpezire al mașinii de spălat. Dacă te deranjează mirosul, pune și câteva picături de ulei esențial aromatic.

Soluția de oțet este hipoalergenică și este ideală pentru hainele copiilor, în special pentru pijamale. Soluțiile comerciale nu ar trebui utilizate pentru hainele copiilor, spun specialiștii.

Oțetul îndepărtează mirosul neplăcut

Ține un spray cu oțet distilat diluat cu apă,lângă mașina de spălat. Poate îndepărta mirosul neplăcut de pe hainele ce urmează să le speli.

Spreiază direct hainele pe zona mirositoare și lasă soluția de oțet să acționeze timp de 10 min. Abia după aceea pornește ciclul de spălare. Oțetul previne și îngălbenirea hainelor sub braț.

Oțetul îndepărtează puful și părul de animal

O jumătate de cană de oțet distilat adăugată la limpezire previne ca puful sau părul de animal să se lipească de rufe.

Te ajută la îndepărtarea pufului în exces și atunci când ai spălat din greșeală o haină închisă la culoare împreună cu una pufoasă.

Cum se scot petele de vin roșu de pe fața de masă?

Bibliografie

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente