Remedii alternative pentru migrenă

Remediile alternative pentru migrena sunt luate în discuție pentru a completa tratamentul medicamentos. Medicamentele folosite pentru prevenirea migrenei sunt beta blocante, anticovulsivante și anticorpi monoclonali anti-CGRP (Calcitonin Gene Related Protein).

Poate fi dificil să-ți dai seama dacă durerea ta de cap este migrenă sau un alt tip de durere de cap severă.

Migrena provoacă o durere puternică, pulsatilă, localizată frecvent unilateral, dar nu totdeauna. Este suficient de severă încât să-ți afecteze activitatea zilnică. Și este adesea însoțită de greață, vărsături și tulburări vizuale.

Migrena se tratează cu combinații de analgezice (de exemplu ibuprofen plus triptani), dar necesită și alte măsuri cum ar fi odihna într-o cameră întunecoasă până ce se atenuează simptomele.

Dacă suntem suficient de atenți la factorii declanșatori ai durerii (alimente, mirosuri etc) putem reduce frecvența atacurilor de migrenă.  

Remedii alternative pentru migrenă

Magneziul

Nucile, semințele și multe legume și fructe sunt bogate în magneziu. Multe suplimente nutritive conțin magneziu și sunt utilizate pentru a reduce frecvența atacurilor de migrenă.

Studiile științifice susțin utilitatea suplimentelor cu magneziu în migrena cu aură și migrena legată de menstruație.

Ghidurile terapeutice recomandă utilizarea suplimentelor cu magneziu citrat 400- 600mg magneziu. Sau suplimentarea alimentației zilnice cu surse de magneziu.

Medicul recomandă: Remediul este eficient și poate fi utilizat.

Află mai mult Lipsa de magneziu vs excesul de magneziu

Captalan (Petasites hybridus)

Suplimentele nutritive pe bază de captalan (o plantă erbacee; engl butterbur) s-au dovedit eficiente în studiile științifice. Dar, din cauza toxicității hepatice posibile mulți specialiști au renunțat să-l recomande.

Medicul recomandă: Remediul este eficient, dar trebuie utilizat cu precauție.

Uleiuri esențiale

Uleiul esențial de lavandă te poate ajuta să te relaxezi. Reducerea stresului și anxietății reduce și intensitatea durerii de cap.

Comercianții de uleiuri esențiale vând o pleiadă întreagă de uleiuri esențiale care au pretenția că pot vindeca migrena. Și, adesea afirmă că ar trebui abandonat tratamentul medical în favoarea uleiurilor.

Medicul recomandă: Uleiurile esențiale nu sunt eficiente.

Remedii homeopatice pentru migrenă

Teoria homeopatiei afirmă că dacă iei cantități infime dintr-o substanță care provoacă un simptom, organismul va găsi calea să se autotrateze.

Studiile științifice nu susțin eficiența tratamentelor homeopatice. Nici pentru migrenă, nici pentru alte afecțiuni.

Află mai mult Migrena cu aură și riscul de AVC

Acupunctura pentru migrenă

Mulți medici utilizează astăzi acupunctura pentru tratamentul migrenei. Dacă este practicticat de un acupuncturist cu experiență, tratamentul este sigur și fără complicații.

Acupunctura este utilă în special pentru prevenirea migrenei. Și mai ales, pentru cei ce vor să evite efectele secundare ale medicației.

Ședințele de acupunctură ar trebui practicate pentru 5-10 săptămâni. După aproximativ 20 de ședințe de acupunctură poți observa reducerea frecvenței atacurilor de migrenă.

Medicul recomandă: se poate încerca acupunctura ca profilaxie pentru migrenă.

Dureri de cap frecvente: ce remedii pot înlocui calmantele?

Bibliografie

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente