Salata de ardei copti cu spanac si linte este o rețetă de post sau vegetariană care aduce și aport de proteine. Ardeii, copți doar cât să se înmoaie, accentuează aroma salatei. Lintea vine cu proteinele, iar spanacul cu aportul de fier.
Este un exemplu de preparat vegetarian sau vegan care poate fi consumat singur. Eventual cu câteva crutoane de pâine integrală.
Dar poate fi, la fel de bine, garnitura la un preparat cu pește.
Salata are 5 ingrediente plus lintea. Dressingul este unul simplu, cu oțet și ulei. Dar rezultatul este o salată sățioasă. fără calorii în exces.
Ardeii sunt foarte bogați în vitamina C. Lintea este o leguminoasă care poate înlocui cu succes proteinele din carne. Dar aduce și minerale importante: potasiu, zinc și fier.
Spanacul este recunoscut pentru aportul de fier și nu numai.
De aceea, rețeta de azi poate face parte din dieta de corectare a anemiei.
Salata de ardei copți, spanac și linte
Ingrediente
∎ 2 ardei grași roșii (unul va intra la dressing)
∎ 2 cepe roșii sau 2 șalote medii (una va intra la dressing)
∎ 10 roșii cherry
∎ 300g salata mix
∎ 300g spanac
∎ 150g linte
Cantitățile de legume sunt orientative. Depinde câte porții vreți să obțineți. Ideea de bază este să considerați 5 ingrediente în proporții relativ egale: ardei, roșii, ceapă, spanac și salata mix.
Lintea poate fi și ea mai multă sau mai puțină, după gust.
Lăsați imaginația să funcționeze când construiți o salată.
Ca să atingeți performanța salatelor fără cusur, condiția este să faceți des.
Perioada de post sau dieta vegetariană este un prilej de a face des salate.
Pentru dresing
∎ 100 ml ulei de măsline
∎ 50ml oțet balsamic
∎ 50ml oțet de vin
∎ zahăr sau miere, sare
Preparare
Ne pregătim ingredientele și apoi montăm salata.
∎ ardeii se coc atât cât să se moaie puțin
∎ roșiile cherry se pun și ele un pic la copt; apoi se taie jumătăți
∎ spălăm spanacul și-l lăsăm la scurs; apoi îl mărunțim un pic cu cuțitul
∎ spălăm salata mix și o lăsăm la scurs
∎ tocăm ceapa roșie sau șalotele, nu excesiv de fin
∎ fiebem lintea pentru aproximativ 10 min și o scurgem de apă
Am așezat ingredientele în vasul în care vom monta salata, așa încât să le aveți pe toate în minte.

Ardeii copți se taie cubulețe. Jumătate din cantitate intră direct în salată. Jumătate va participa la dressing.
La fel șalotele sau ceapa roșie. Jumătate intră direct în salată, jumătate participă la dresing.
Peparăm dresingul pentru salata de ardei copti cu ajutorul robotului de bucătărie.
Punem în cuvă.
1 ardei copt + 1 ceapă roșie sau șalota + 2-3 roșii cherry coapte + 50 ml ulei de măsline + 50ml oțet balsamic + 50ml oțet din vin + 1/2 linguriță de sare +1 linguriță zahăr + 100ml apă minerală
Mixăm ingredientele câteva rotații.
Dresingul este consistent. Se toarnă peste celelalte ingrediente și se amestecă bine.
Acum este momentul să gustați și să potriviți gustul. Puteți adăuga 1/2 linguriță de sare. Sau puțin oțet dacă vă place gustul mai acrișor.
Sau puteți suplimenta și uleiul de măsline.
Salata de ardei copți cu linte și spanac

Când dressingul a cuprins toate ingredientele și gustul este cel care vă place, adăugați lintea fiartă în prealabil.
Dacă vă doriți o salată un pic crocantă puteți presăra și 1-2 linguri cu semințe de dovleac.
Salata de ardei copți cu linte și spanac este consistentă și sățioasă. Este o rețetă vegetariană sau de post, dar care aduce un bun aport de proteine.
Poate fi și garnitură unică la o rețetă cu pește.
Rețeta poate fi preparată cu o zi înainte și păstrată la frigider.
Alte rețete de salate sănătoase AICI
⮕ Dresing de salată: 3 rețete pe care trebuie să le încerci
Bibliografie
- USDA FoodData Central. Lentils, mature seeds, cooked, boiled, without salt.
- Spinach. U.S. Department of Agriculture. FoodData Central.
- Peppers, sweet, red, raw. FoodData Central. U.S. Department of Agriculture.