Pilaf de bulgur cu praz și măsline: rețetă vegetariană

Pilaf de bulgur cu praz si măsline este o rețetă vegetariană ușor de pregătit. Pilaful de bulgur este totodată o variantă sănătoasă a pilafului din orez alb. Se știe că orezul alb pierde majoritatea calităților prin prelucrare și face parte din alimentele procesate.

Bulgurul face parte din cerealele integrale.
Este un amestec de mai multe tipuri de boabe de grâu, sparte și prefierte. Din acest motiv, se gătește ușor și rapid.

Face parte din sursele de proteine de origine vegetală. Aduce aproximativ 6g de proteine/ 200g bulgur.

Pilaf de bulgur cu praz și măsline

Ingrediente

3 fire de praz
200g bulgur
1 ardei gras roșu
1 cutie de măsline kalamata
100ml suc de roșii
150ml ulei de măsline
cimbru, busuioc, oregano
sare, piper
3-4 căței de usturoi (facultativ)

Preparare

praz

Prazul se feliază transversal. Rezultă bucăți rotunde cu grosime de 1 cm care se călesc în uleiul de măsline.

Am folosit ulei de măsline pentru că mâncarea de bulgur cu praz se pregătește repede.
Altfel, uleiul de măsline nu este cea mai bună variantă când alimentele se pregătesc termic mai îndelungat. Vezi AICI.

pilaf de bulgur cu praz

Doar 5 min se călește prazul, care este un fel de ceapă. Apoi adăugăm bulgurul clătit în prealabil în mai multe ape. Și mestecăm.

pilaf de bulgur cu praz si masline

Adăugăm și 300 ml de apă, pentru că bulgurul se va umfla ca și orezul și îi trebuie lichid.
Mestecăm în cratiță amestecând prazul cu bulgurul pentru încă 10 min. Dacă a secat tot lichidul, mai putem adăuga apă.

Urmează ardeiul tăiat în cubulețe. Îl încorporăm și pe acesta și continuăm să mestecăm încă 5 min.

pilaf de bulgur cu praz si masline

Urmează măslinele Kalamata. Am ales aceste măsline pentru gustul lor, dar și pentru că sunt mai ferme. Nu se vor înmuia foarte tare la fiert.
Punem și sucul de roșii.
Din momentul adăugării măslinelor mai preparăm termic mâncarea încă 5-7 min.

pilaf

La final adăugăm sare după gust și ierburile aromatice: câte o linguriță de cimbru, oregano și busuioc uscate. Sau după gust și imaginație.
Usturoiul zdrobit se adaugă tot acum, dacă vă place.

Mâncarea necesită 25-30 min de preparare termică. Este vegetariană, dar bogată în proteine și fibre datorită bulgurului.
Este utilă și atunci când ținem diete de slăbit. Bulgurul este sățios și ne ajută să reducem porția.

Dacă v-a plăcut pilaful puteți încerca și Ardeii umpluți cu bulgur, la fel de simplu de preparat.

- Anunț -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

tipuri de depresie

Tipuri de depresie: semne caracteristice

0
Depresia este o afecțiune frecventă, dar există mai multe tipuri de depresie cu simptome caracteristice și grade diferite de severitate. Dacă nu luăm măsuri, depresia ne afectează sentimentele, gândurile și desfășurarea activităților zilnice. Nu există...
simptomele depresiei

Simptomele depresiei grăbesc pierderea memoriei

0
Simptomele depresiei și scăderea memoriei sunt legate între ele și se influențează reciproc. Datele adunate în peste 16 ani de la 8268 de adulți arată că depresia poate să preceadă diminuarea memoriei, iar memoria...
perfecționism și anxietate

Perfecționism sau anxietate? Unde este granița?

0
Perfecționism este o trăsătură de personalitate care poate avea valențe pozitive și trebuie cultivată sau poate să ne împingă spre anxietate și depresie. Perfecționismul si anxietatea se însoțesc frecvent dacă nu știm să scăpăm...

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,349FaniÎmi place
2,482CititoriConectați-vă
23,214CititoriConectați-vă
- Anunț -