Ce este SEO (Search Engine Optimisation)? Introducere

SEO este abrevierea pentru Search Engine Optimisation sau optimizarea pentru motoarele de căutare. Acest concept este important de înțeles pentru oricine este interesat de a produce conținut pentru mediul online. Principiile de optimizare sunt aceleași indiferent că articolul este pentru blogul propriu sau pentru întreținerea site-ului unei companii.

Ce este SEO?

Este procesul de a genera trafic pe un blog sau site în mod organic, gratuit, prin intermediul căutărilor naturale pe motoarele de căutare precum Google.

Câte tipuri există?

Două: On-page și Off-page.

On-page SEO

Este tot ce poți face cu textul vizibil pe site pentru a-l optimiza pentru o mai bună clasare în căutări ăn motoarele de căutare de tip Google. Aici intră tot ce ține de cuvinte cheie, redactare, lizibilitate, număr de cuvinte și mod de organizare a textului.

Off-page SEO

Aici intră tot ceea ce înseamnă link-uri către alte pagini sau link-uri către site-ul tău care se găsesc pe alte site-uri. Cu cât reușești să construiești mai multe astfel de legături, cu atât vei fi mai bine clasat pe Google. Acest pas este foarte important pentru orice blog, ziar online sau site de prezentare.

Cine are nevoie de acest tip de optimizare?

Mai ales blog-urile sau site-urile care doresc să crească în mediul online fără a avea o sursă externă de publicitate sau popularitate. Un autor consacrat poate, de exemplu, să nu fie atent la SEO când scrie pe blogul personal. Cititorii îi caută de cele mai multe ori direct numele și îl cunosc prin intermediul cărților publicate. Tot de aceea el își permite să scrie literatură. Un blog nou, însă, nu se bucură de aceeași popularitate în afara mediului online. Condiția esențială este că trebuie să ajungă la cititori prin alte metode. După SEO, cea mai importantă metodă este Social Media.

Dacă scrii orice fel de articol în mediul online , trebuie să știi cum să realizezi această optimizare.Vezi cum poți face să apari în căutarea Google.

Cuvinte cheie pentru SEO. Analiză. Strategie. Instrumente

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente