Ce este SEO (Search Engine Optimisation)? Introducere

SEO este abrevierea pentru Search Engine Optimisation sau optimizarea pentru motoarele de căutare. Acest concept este important de înțeles pentru oricine este interesat de a produce conținut pentru mediul online. Principiile de optimizare sunt aceleași indiferent că articolul este pentru blogul propriu sau pentru întreținerea site-ului unei companii.

Ce este SEO?

Este procesul de a genera trafic pe un blog sau site în mod organic, gratuit, prin intermediul căutărilor naturale pe motoarele de căutare precum Google.

Câte tipuri există?

Două: On-page și Off-page.

On-page SEO

Este tot ce poți face cu textul vizibil pe site pentru a-l optimiza pentru o mai bună clasare în căutări ăn motoarele de căutare de tip Google. Aici intră tot ce ține de cuvinte cheie, redactare, lizibilitate, număr de cuvinte și mod de organizare a textului.

Off-page SEO

Aici intră tot ceea ce înseamnă link-uri către alte pagini sau link-uri către site-ul tău care se găsesc pe alte site-uri. Cu cât reușești să construiești mai multe astfel de legături, cu atât vei fi mai bine clasat pe Google. Acest pas este foarte important pentru orice blog, ziar online sau site de prezentare.

Cine are nevoie de acest tip de optimizare?

Mai ales blog-urile sau site-urile care doresc să crească în mediul online fără a avea o sursă externă de publicitate sau popularitate. Un autor consacrat poate, de exemplu, să nu fie atent la SEO când scrie pe blogul personal. Cititorii îi caută de cele mai multe ori direct numele și îl cunosc prin intermediul cărților publicate. Tot de aceea el își permite să scrie literatură. Un blog nou, însă, nu se bucură de aceeași popularitate în afara mediului online. Condiția esențială este că trebuie să ajungă la cititori prin alte metode. După SEO, cea mai importantă metodă este Social Media.

Dacă scrii orice fel de articol în mediul online , trebuie să știi cum să realizezi această optimizare.Vezi cum poți face să apari în căutarea Google.

Cuvinte cheie pentru SEO. Analiză. Strategie. Instrumente

- Anunț -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

rinichi

7 semne ca ai probleme de rinichi

0
Hipertensiunea și diabetul sunt principalele afecțiuni care, în timp, afectează și rinichii. Orice persoană care are aceste afecțiuni ar trebui să facă regulat și analizele pentru rinichi. Și consumul constant de antiinflamatoare (ibuprofen, naproxen sau...
rinichii

10 obiceiuri care ne pot afecta rinichii

0
Niciodată nu este prea târziu să schimbăm obiceiurile care ne afectează sănătatea. Rinichii filtrează sângele, îndepărtează deșeurile metabolice și reglează secreția de hormoni. Prin stilul nostru de viață putem să-i ajutăm sau dimpotrivă. 1. Deshidratarea...
constipația de stres

Constipația de stres

0
Constipația de stres poate fi cauzată direct de hormonii de stres eliberați în organism și care influențează mișcările intestinale, dar și de faptul că persoanele stresate sunt mai frecvent neatente la comportamentele ce generează...

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,349FaniÎmi place
2,482CititoriConectați-vă
23,214CititoriConectați-vă
- Anunț -